Hvordan du kan gjøre verden bedre ved å bruke mindre vann

Det er få av oss som tenker på hvor mye vann vi faktisk bruker i løpet av en dag. Visste du at den gjennomsnittlige nordmann bruker 180 liter vann hver dag? Dette betyr at vi nordmenn er utrolig gode til å sløse med vann, men dette er kanskje noe du kan endre på?

Drikkevann

Det er jo sånn at vi trenger vann for å overleve, ettersom kroppen ikke greier å lagre vannet. De fleste av oss får dekket behovet via mat og drikke hver eneste dag. Rundt 20 % av vannet kommer fra mat og 80 % fra drikke. Vi har alle ulike når det gjelder hvor mye vann vi faktisk trenger, og det kan derfor lønne seg å finne ut hva ditt behov er. Men, hvis vi antar at hver enkelt person i Norge trenger 2–3 liter vann per dag, og vi bruker 180 liter hver eneste dag, hvor blir det da av de 177 andre literne fra?

Hvordan spare vann?

Det mange gjør er å investere i en sparedusj. En sparedusj er noe som gjør at du rett og slett sparer vann. Det kan være at du kan pusse opp badet, slik at du kan få installert denne sparedusjen. Hvis du ikke har pengene tilgjengelig akkurat nå, kan det lønne seg å ta opp det billigste forbrukslån som du kan finne. Når du har tatt opp lånet er det bare å komme i gang og installere en sparedusj!

Kanskje du også kan investere i andre måter å spare vann på? Dette kan for eksempel være å grave din egen brønn (hvis du har muligheten til dette) eller begynne å måle forbruket ditt med en vannmåler. Det er mye du kan bruke forbrukslånet ditt på når det kommer til å gjøre verden til et bedre sted ved bruk av mindre vann.

Andre tiltak for å spare vann

Det er jo absolutt ikke å stikke under en stol at vi nordmenn er utrolig glade i å ta lange, varme dusjer. Ikke bare krever dette mye strøm (for å varme opp vannet), men det bruker også mye vann. Noe du kan gjøre i stedet er å vaske deg med klut annenhver dag. Dette er spesielt en god idé nå som man er på hjemmekontor, fordi du trenger ikke å være like fresh hver eneste dag. De fleste av oss dusjer altfor mye, noe som kan føre til hudproblemer og at huden tørker ut.

TV-programmet Farmen, der de ikke dusjer så ofte, viser at håret ofte blir mer glansfullt og kommer tilbake til sitt rette element når man ikke dusjer så ofte!

Det er andre ting du kan gjøre for å spare vann, som for eksempel å ikke ha vannet rennende når du pusser tenner. Sett deg som mål å innføre et av disse tiltakene i måneden og du er utrolig godt på vei!

mts_schema